Økonomiguiden.com

Alt om privatøkonomi.

Hvordan få gratis konto i utlandet?

De siste årene har det vært en stille revolusjon i finansmarkedet kalt Fintech (Financial technology). Fintech er et generelt begrep som omfavner endringer i den tradisjonelle finansnæringen på grunn av innføring av ny teknologi, ofte via nye aktører i markedet som tør å tenke annerledes.

Dette har ført til at det har dukket opp en rekke ny nyttige og svært prisgunstige alternativer til den norske finansnæringen. Det har også dukket opp en konkret mulighet til å skaffe seg gratis konto i utlandet.

N26 er en slik ny tilbyder i dette markedet, og er rett og slett en tysk nanobank (vi kommer tilbake til dette utrykket), som tilbyr nordmenn gratis brukskonto og debetkort (visa eller Mastercard) i Tyskland. Dette debetkortet er ikke bare gratis å anskaffe, det er mer eller mindre helt gebyrfritt å bruke, og du slipper også unna det ellers nærmest uunngåelige valutapåslaget.

N26 er langt i fra alene i dette nye markedet, og mange av konkurrentene har like gode og kanskje enda bedre betingelser på enkelte områder. Den store fordelen til N26 er at den har status som en fullverdig bank med en innskuddsgaranti tilsvarende det vi har i Norge, men med beløpsgrense etter EU sine regler.

Les mer: Hvordan få gratis konto i utlandet?


Copyrighted content. All Rights Reserved.