Økonomiguiden.com

Alt om privatøkonomi.

Hvor mye bør jeg spare i kryptovaluta?

Jeg er flink til å spare og har lyst til å forsøke meg på kryptovaluta, ved siden av andre sparinger. Hvor stor andel av mine investeringer vil dere anbefale at jeg sparer i kryptovaluta, og hvorfor?

Du bør aldri spare eller investere mer i kryptovaluta enn det du har råd til å tape. Kryptovaluta er spennende, men har samtidig en særdeles høy risiko da det ikke foreligger noen reelle underliggende verdier enn troen på det spesifikke systemet og valutaen. Dette åpner naturligvis for en stor risiko for å tape hele investeringen, men samtidig er og har det vært, store gevinster å hente i dette markedet, dersom du treffer riktig.

Dersom du er en risikovillig investor, som har bestemt deg for å satse på kryptovaluta, så er det fornuftig å ikke investere mer enn 5- 10 % av dine fremtidige investeringer i kryptovaluta. Siden kryptovaluta historisk sett har vært veldig volatil er det fornuftig å fordele investeringene over litt tid, for å minimere ringvirkningene av kortsiktige svingninger.

Er kryptovaluta en boble?

Kryptovaluta har allerede opplevd en enorm verdistigning selv om nedgangsåret 2018 var dramatisk, spesielt for dem som kjøpte seg inn på topp. Ordtaket «det er ingenting som vokser opp i himmelen» gjelder for dette markedet også. Siden enkelte kryptovaluta har økt med flere tusen ganger sin opprinnelige verdi, så er det rett og slett ikke mulig å oppleve en tilsvarende økning en gang til. Så mye penger og verdier er det rett og slett ikke i verden.

Les mer: Hvor mye bør jeg spare i kryptovaluta?


Copyrighted content. All Rights Reserved.