Økonomiguiden.com

Alt om privatøkonomi.

Hvorfor er Bitcoin den beste og eneste kryptovalutaen du bør eie?

Kryptovaluta spås av mange å være «den neste store tingen» og mange mener at det allerede er det. Det hele begynte med Bitcoin i 2009 i kjølvannet av finanskrisen, og i dag finnes det titusenvis av kryptovalutaer med svært varierende seriøsitet. Men hvilken kryptovaluta er det mest fornuftig å investere i med tanke på en viss trygghet for investeringen, sett i kombinasjon med mulighet for fremtidig kursutvikling?

Bitcoin er den kryptovalutaen som er klart dominerende i dagens marked. Det var den første kryptovalutaen som kom og satte standarden for alt som kom etter. Bitcoin sin store styrke mot andre kryptovalutaer er at den er ekstremt desentralisert og regnes som ekstremt sikkert. Bitcoin har også et ekstremt stort og samstemt miljø av utviklere og investorer.

Selv om andre kryptovalutaer kan øke mye mer enn Bitcoin i perioder så vil vi påstå at Bitcoin er den eneste kryptovalutaen som garantert vil være en betydelig markedsaktør flere tiår frem i tid. Det er faktisk fullt mulig at den fortsatt kan gå hundregangen i verdiøkning i løpet av de neste 10-20 årene.

En totalvurdering vil derfor være at Bitcoin er den klart beste investeringen av alle kryptovalutaer når man ser risiko opp mot avkastningsmuligheter.

Les mer: Hvorfor er Bitcoin den beste og eneste kryptovalutaen du bør eie?

Hvor mye bør jeg spare i kryptovaluta?

Jeg er flink til å spare og har lyst til å forsøke meg på kryptovaluta, ved siden av andre sparinger. Hvor stor andel av mine investeringer vil dere anbefale at jeg sparer i kryptovaluta, og hvorfor?

Du bør aldri spare eller investere mer i kryptovaluta enn det du har råd til å tape. Kryptovaluta er spennende, men har samtidig en særdeles høy risiko da det ikke foreligger noen reelle underliggende verdier enn troen på det spesifikke systemet og valutaen. Dette åpner naturligvis for en stor risiko for å tape hele investeringen, men samtidig er og har det vært, store gevinster å hente i dette markedet, dersom du treffer riktig.

Dersom du er en risikovillig investor, som har bestemt deg for å satse på kryptovaluta, så er det fornuftig å ikke investere mer enn 5- 10 % av dine fremtidige investeringer i kryptovaluta. Siden kryptovaluta historisk sett har vært veldig volatil er det fornuftig å fordele investeringene over litt tid, for å minimere ringvirkningene av kortsiktige svingninger.

Er kryptovaluta en boble?

Kryptovaluta har allerede opplevd en enorm verdistigning selv om nedgangsåret 2018 var dramatisk, spesielt for dem som kjøpte seg inn på topp. Ordtaket «det er ingenting som vokser opp i himmelen» gjelder for dette markedet også. Siden enkelte kryptovaluta har økt med flere tusen ganger sin opprinnelige verdi, så er det rett og slett ikke mulig å oppleve en tilsvarende økning en gang til. Så mye penger og verdier er det rett og slett ikke i verden.

Les mer: Hvor mye bør jeg spare i kryptovaluta?


Copyrighted content. All Rights Reserved.